Izolarea fonică în birouri cu ajutorul pereților despărțitori

de | mart. 25, 2022 | Blog

Un angajat de birou – un manager, un contabil, un lider, are nevoie de un loc de muncă echipat corespunzător pentru o muncă productivă. Un loc de muncă confortabil și bine organizat vă ajută să vă îndepliniți sarcinile în mod eficient și crește productivitatea.

Un punct important care afectează performanța angajaților este izolarea fonică în birou. În spațiul de birouri există o mulțime de oameni, o mulțime de echipamente zgomotoase și conversații. Este foarte greu să lucrezi în astfel de condiții toată ziua. Acest lucru afectează negativ sistemul senzorial uman, iar performanța angajaților scade în consecință. Drept urmare, managerii buni ar trebui să se gândească la confortul personalului, să minimizeze nivelul de zgomot din birou. Biroul directorului șef și sala de negocieri au nevoie în special de izolare fonică. Această sarcină este gestionată perfect de pereții despărțitori.

Pereții despărțitoari de birou din profile de aluminiu sunt o garanție că va fi liniște în birourile împrejmuite și puteți lucra la sarcini într-un mod relaxat. Pereții despărțitori din profil de aluminiu sunt astăzi cel mai popular și solicitat mod de zonare a spațiului: pentru separarea birourilor, sălilor de ședințe, zonelor de așteptare, sălilor de odihnă, coridoarelor.

Pereții despărțitori de birou din profile de aluminiu

permit organizarea confortului în mediul de lucru fără a construi ziduri de cărămidă și reamenajarea spațiilor. Baza oricăror părți despărțitoare din aluminiu sunt rafturile largi sau înguste. Profilele unor astfel de rafturi conțin un material izolant cu o conductivitate termică bună, precum și proprietăți de izolare fonică. Mai ales în combinație cu geamurile termopan, pereții despărțitori din aluminiu asigură un nivel foarte ridicat de izolare fonică.

Izolarea fonică în birouri cu ajutorul pereților despărțitori 1

În funcție de tehnologia de absorbție fonică a sticlei utilizate, peretele despărțitor asigură un grad diferit de izolare:

 – sticlă laminată – triplex (două straturi de sticlă sunt lipite împreună cu un polimer sau un lichid laminat; izolarea fonică ajunge la 35 dB, atunci când este utilizat într-o fereastră cu geam dublu – până la 40-70 dB);

folii polimerice (aplicate atît in faza de fabricație, cît și pe pereții despărțitori finisați; acestea măresc izolația fonică cu 3 dB; anumite tipuri de folii măresc izolarea fonică pînă la 50 dB);

constructii asimetrice (geamuri termopan: 3 geamuri si 2 camere de aer; asigura reducerea zgomotului cu 29-40 dB, in functie de grosimea sticlei si dimensiunile camerelor).

  Pereții despărțitori în care sunt utilizate mai multe tehnologii simultan vor avea cea mai bună izolare fonică.

Nivelul general de izolare fonică la instalarea pereților despărțitori din profil de aluminiu va fi asigurat numai cu proiectarea corectă a ușilor:

mărimi precise – cu cât măsurile sunt mai corecte,cu atât golurile sunt mai mici (nu mai mult de 2 mm) – cu atât nivelul de absorbție a sunetului este mai mare.

un prag cu etanșare din cauciuc – ușa se va potrivi suficient de bine pe deschidere, eliminând orice zgomot străin;

armături – armăturile de înaltă calitate sunt mai importante pentru structurile glisante care au un nivel mai scăzut de izolare fonică.

Pentru o protecție maximă a camerei de sunete străine, este important să contactați o companie cu o reputație de încredere ADOSS. La comandarea pereților despărțitori de birou din profil de aluminiu, este necesar să se determine factorii principali: scopul, tipul de construcție și cantitatea de sticlă.

Izolarea fonică în birouri cu ajutorul pereților despărțitori 2

Lucruri intetesante

Principalele surse de zgomot sunt undele sonore de origine externă (zgomot din stradă), undele de origine internă (zgomot din camere și alte încăperi). Nivelul de poluare fonică ar trebui să fie minim (până la 50 dB), deoarece nu numai productivitatea muncii și confidențialitatea informațiilor depind de acest indicator, indicatorii fiziologici ai unei persoane se înrăutățesc în mod constant cu un fond constant ridicat, ceea ce poate duce la tulburări.

Când oamenii vorbesc, volumul vocii ajunge la 45 dB, astfel încât pereții despărțitori din profil de aluminiu fac față sarcinii de a absorbi zgomotul cu 100%. Ele funcționează din două părți: nu permit sunetelor să pătrundă în interior și să iasă în exterior.

Comanda apel
+
Sunati-ma!