Uși batante și glisante

Ușilor le revine un rol important în design-ul interior. Producătorii ușilor de interior oferă o gamă variată de opțiuni, cu o varietate de modele, materiale de confecție, construcție și modul de deschidere.De regulă în încăperi de locuit se instalează uși batante, dar în ultimul timp se observă o tendință de popularizare a ușilor glisante.

Principalul argument în favoarea acestei alegeri este avantajul lor principal – economia spațiului interior. În continuare vom enumera incă cîteva avantaje a acestui fel de uși.

Avantajele ușilor glisante:

  • Astfel, așa cum s-a menționat mai sus, ușile glisante, datorită caracteristicilor de proiectare nu ocupă prea mult spațiu. Acest lucru este deosebit de important pentru apartamentele mici.
  • De asemenea, demn de remarcat faptul – universatilității. Aici se subînțelege posibilitatea instalării ușilor glisante atît în camerele de zi cît și în băi, bucătării sau balcon.
  • În plus, este necesar să adaugăm și varietatea de materiale de confecție a ușilor glisante, ceea ce ne permite să vorbim despre calități estetice înalte. Ușile glisante se potrivesc perfect, aproape în orice stil de design.

Dezavantajele ușilor glisante:

  • Pentru obiectivitate trebuie să adăugăm cîteva cuvinte despre neajunsurile acestui tip de uși. Din păcate, în ciuda eforturilor producătorilor, design-ul nu le permite să fie un bun izolant fonic și termic, astfel încât zgomotul trece liber, și prezintă o zonă de pierdere de căldură necontrolată, mai ales atunci cînd este instalată pe un balcon.
  • Dacă să comparăm prețul diferitelor tipuri de uși de interior, atunci nici aici ușile-coupe nu obțin prioritate. Cea mai mare parte din costul construcției revine feroneriei, care apriori trebuie să fie de înaltă calitate, deoarece poartă cea mai mare parte a sarcinii în exploatare și asigură durata acesteia.
  • Un alt dezavantaj – complexitatea instalației. Însăși, mecanismul de alunecare este destul de simplu, dar pentru instalarea lui corectă sunt necesare anumite abilități și experiență.

 

Particularitățile construcției și instalării:

  1. Sticlă rezistentă la lovituri
  2. Sticlă compozit;
  3. Lemn;
  4. Material combinat.
  • Mecanismul de alunecare include:
  1. Șină de ghidare;
  2. Două cărucioare cu role;
  3. Stop-blocaje..

În funcție de locația șinei de ghidare – pe podea, sau în partea de sus a ușii sau pe tavan – ușile glisante se impart în 2 categorii fixate pe suspensia superioară și fixate pe umerași inferiori. Specialiștii afirmă că prima modalitate de fixare ste mai de încredere.

Dreptul de a lua decizia revine întotdeauna cumpărătorul – după analiza obiectivă a tuturor argumentelor pro și contra, fiecare î-și face alegerea sa. Iar în fața producătorilor stă o sarcină neschimbată – de îmbunătățire a construcției ușii glisante și de a minimiza dezavantajele.

Sticla călită, care există deja în Republica Moldova, reprezintă sticla care a trecut un proces termic special. Expunerea la temperaturi ridicate, printr-o tehnologie specială face materialul mai puternic decât în mod normal de 6 ori. O altă denumire al acestui tip de sticlă este – sticla rezistentă. Și aceasta are o explicație logică. Să o spargi este foarte dificil și dacă în final totuși vă reușește,atunci nici o fărîmitură de sticlă nu va cădea jos bucăți. Sticla călită se va prăbuși în elemente mici, mai mici de 0,5 cm. În plus, acest tip de sticlă nu se teme de lovituri în marginea construcției cu obiecte dure, și rezistă perfect la acțiuni mecanice pe suprafețele plane. Vă sugerăm să utilizați în casa dvs sau la birou acest tip de materiale. De asemenea, vă propunem pereți plianți si paravane de oficiu.

Comanda apel
+
Sunati-ma!