Partiții de birou: o soluție modernă pentru afaceri

de | mai 17, 2021 | Blog

Partițiile în birouri sunt cea mai bună opțiune pentru zonarea spațiului.

Partițiile de oficii din sticlă și aluminiu fabricate de compania ADOSS vor oferi clădirii un aspect modern și respectabil.

Zonarea competentă este una dintre condițiile pentru crearea unui spațiu de lucru confortabil într-un birou, unde lucrează multe persoane. Pentru rezolvarea acestei sarcini sunt folosite deseori delimitări pentru oficii. Cu ajutorul lor, este ușor de organizat compartimentarea dorită, delimitând birouri de lucru pentru angajați și conducere, spații tehnice și săli pentru recreere.

Construcția

Pentru a delimita spațiul este irațional să construiești pereți capitali. Este mult mai profitabil folosirea partițiilor din profil de aluminiu umplute cu materialul ales.

Aceste construcții sunt bune prin aceea că sunt ușor de asamblat și demontat. De aceea, când este necesar, reamenajarea sau relocarea pot fi efectuate maximal de repede, cu eforturi și costuri minime.

Tipuri

Partițiile moderne de birou sunt calificate după câteva criterii. Acestea sunt materialul de umplere, metoda de deschidere și metoda de montare.

Materialul

În cazul în care este necesară o bună vizibilitate, se instalează delimitări din sticlă.
Pentru a garanta siguranța este utilizată sticla securizată. Iar dacă este important să se obțină un grad înalt de izolare fonică, se aleg termopanele. Astfel de pereți din sticlă separă spațiul disponibil fără a pierde iluminarea naturală.

Poate fi utilizată atât sticla transparentă, cât și fumurie sau cu suprafață mată. Alegerea depinde de nivelul necesar de confidențialitate. De asemenea, pentru a soluționa această problemă, pot fi instalate jaluzele. Această opțiune este bună deoarece se poate ajusta gradul de vizibilitate prin ridicarea sau coborârea jaluzelelor.
Partițiile din plastic sunt alese dacă este necesară separarea completă a zonelor de spațiul comun.

Partiții de birou: o soluție modernă pentru afaceri 1

Deschiderea

În funcție de modul în care se deschid, partițiile pentru zonarea birourilor sunt împărțite în modele cu uși și construcții glisante.
Ușile în partiții sunt instalate atât batante, cât și culisante. În birourile cu trafic ridicat se recomandă utilizarea construcțiilor culisante cu deschidere automată sau a ușilor batante pivotante. Aceste modele vor oferi un confort suplimentar vizitatorilor.

Partiții glisante pentru birou sunt structuri care se pliază pe principiul unui acordeon. Acest design permite economisirea eficientă a locului și utilizarea maximă a spațiului disponibil. Acestea sunt instalate acolo unde periodic este necesar să se rezerve o zonă separată într-un spațiu mare.

Montarea

În funcție de metoda de instalare există două tipuri — staționar și mobil. Modelele staționare în timpul instalării sunt fixate pe podea și pe pereții clădirii. Această opțiune este o alegere potrivită pentru companiile stabile care au propria clădire sau au semnat un contract de închiriere pe termen lung. În cazul în care trebuie să fie schimbată frecvent configurația spațiilor sau dacă sunt planificate mutări periodice, este profitabilă achiziționarea partițiilor modulare. Această opțiune de zonare este interesantă pentru companiile care organizează adesea conferințe, cursuri de formare și alte evenimente publice. Construcțiile mobile sunt ușor de deplasat.

Însă mobilitatea afectează durabilitatea, deoarece în timpul lucrărilor frecvente de instalare și demontare structurile își pierd stabilitatea și rigiditatea elementelor de fixare. Dar aici totul depinde de calitatea materialelor utilizate și de asamblare.

Cum să faci alegerea corectă?

Partițiile moderne din aluminiu sunt produse într-o gamă largă. La alegere este important să se ia în considerare tipul de activitate, suprafața și dispunerea spațiului, interiorul în ansamblu al biroului.

Un criteriu important de alegere este costul construcțiilor. Cea mai ieftină opțiune sunt partițiile de pe birou, acestea sunt construcții de dimensiuni reduse care permit separarea unui loc de muncă de altul, chiar dacă mesele sunt așezate una lângă cealaltă.

Partiții de birou: o soluție modernă pentru afaceri 2

Atât partițiile staționare, cât și cele mobile din aluminiu pot fi realizate în diferite culori. Aceasta face posibilă nu numai încadrarea armonioasă a construcțiilor în designul interior, ci și punerea în evidență a stilului corporativ al companiei.

Lucrări de instalare

Instalarea partițiilor în spațiile de birou este realizată, de regulă, de specialiști. Pentru ca lucrările să dureze cât mai puțin timp, clientul trebuie să pregătească locul de instalare.

Procesul de instalare în sine nu implică producerea de mult praf, deci nu este necesar de scos tot echipamentul și mobilierul. Este suficient să se elibereze partea de încăpere unde se vor desfășura lucrările.

La instalarea construcțiilor staționare, este necesar să se folosească un perforator. Zgomotul produs de instrument va afecta activitatea curentă din oficiu, de aceea este de dorit ca lucrătorii să fie transferați într-o altă încăpere pe durata instalării.

Posibile probleme

În timpul instalării, pot apărea o serie de probleme legate de caracteristicile specifice ale clădirii. Cel mai adesea instalatorii se confruntă cu faptul că pereții sau tavanul au denivelări mari. Și este imposibilă instalarea șinelor profilului din aluminiu fără a se forma goluri inestetice.

Dacă astfel de defecte nu pot fi înlăturate, este preferabilă instalarea construcțiilor mobile, și nu a celor staționare.

Dificultăți pot apărea dacă în clădire sunt plafoane suspendate. La instalarea partițiilor staționare, șinele trebuie fixate de placa de tavan, altfel nu se poate obține gradul de rigiditate necesar.

De aceea în timpul instalării va trebui să fie deteriorată acoperirea tavanului, ceea ce nu este întotdeauna acceptabil. Este de dorit ca această întrebare să fie discutată în prealabil cu un reprezentant al organizației de instalare.

Partiții de birou: o soluție modernă pentru afaceri 3

Unde se face comanda?

Una dintre activitățile companiei ADOSS este producția de partiții de birou din profile de aluminiu. Cu ajutorul nostru, este ușor de planificat orice spațiu: împărțirea unei săli comerciale imense în buticuri separate, crearea birourilor pentru angajați și negocieri, rezervarea zonei pentru conferințe și rezolvarea altor sarcini ce presupun desemnarea unor zone separate în încăpere.

Noi vă oferim o varietate largă de soluții datorită unei game largi de elemente structurale, precum și de culori și texturi ale materialelor de finisare.
Producția și depozitul se află în Chișinău, iar dacă este necesar, produsele vor fi livrate în orice localitate din Republica Moldova.

Comanda apel
+
Sunati-ma!