Pereți despărțitori neinflamabili – când focul nu este o amenințare

de | sept. 21, 2022 | Blog

Există clădiri, spațile care sunt cu cerințe pentru o siguranță sporită la incendiu, acestea sunt locuri de adunări mari de oameni. Pereții despărțitori din aluminiu pentru combaterea incendiilor nu numai că vor rezolva problema diviziunii spațiale, ci și problema siguranței la incendiu. În caz de pericol, datorită pereților despărțitori de incendiu din aluminiu, nimic nu vă va împiedica să organizați o modalitate sigură de a evacua personalul și vizitatorii, de a salva vieți omenești, de a apela o brigadă de pompieri, și conservarea proprietatății.

Unde sunt instalate barierele de incendiu?

Structurile rezistente la foc, cum ar fi pereții despărțitori neinflamabili din aluminiu, se găsesc cel mai adesea în astfel de clădiri și structuri:

  • în centre de afaceri, centre de birouri, bănci;
  • în centre comerciale și pavilioane;
  • în centre de divertisment, cinematografe;
  • în restaurante și cafenele;
  • în școli, grădinițe, universități;
  • în spitale, centre medicale și policlinici;
  • în clădiri de apartamente și case particulare;
  • în fabric și uzine.

Acestea sunt instalate pe coridoare pentru diverse scopuri, pe platforme de ascensoare, în holuri, în vestibuli, în încăperi cu panouri electrice.

Pereții despărțitori de incendiu sunt un element structural care împarte o cameră a unui etaj în secțiuni de incendiu. Datorită unor astfel de structuri și a materialelor din care sunt fabricate, partițiile nu permit focului și fumului, precum și altor factori periculoși să se deplaseze mai departe. Pereții despărțitori de stingere a incendiilor cu profil de aluminiu cu sticlă ar trebui să reziste la efectele temperaturii ridicate pentru o perioadă lungă de timp, să încetinească mișcarea flăcărilor prin clădire, să protejeze împotriva focului deschis, a produsele de ardere.

Tipuri de rezistență la foc a pereților despărțitori neinflamabili:

Pereții despărțitori ai primului tip de rezistență la foc – rezistă efectelor focului mai mult de 60 de minute. Pentru o astfel de perioadă de timp, este posibil să se efectueze o evacuare completă a oamenilor, să se stingă focul fără a se lăsa să se răspândească și să se salveze proprietatea. Astfel de partiții sunt instalate pe coridoarele de evacuare, în încăperile din apropierea ieșirilor de evacuare, în depozite cu substanțe inflamabile rapid.

Pereții despărțitori a celui de – al doilea tip de rezistență la foc – rezistă efectelor focului mai mult de 45 de minute. Această perioadă de timp este suficientă pentru evacuarea personalului și a vizitatorilor, localizarea incendiului înainte de sosirea pompierilor. Astfel de partiții sunt potrivite pentru birouri și întreprinderi, precum și spații rezidențiale.

Pereții despărțitori a celui de – al treilea tip de rezistență la foc – rezistă efectelor focului mai mult de 15 minute.Astfel de pereți despărțitori sunt recomandați numai în încăperi mici, unde nu există aglomerație de oameni.

Marcarea pereților despărțitori din aluminiu neinflamabili certificați 

Semnificația abrevierii EIW:

E – este un indicator al integrității structurii, denotă perioada de timp în care structura nu își schimbă integritatea;

I – este un indicator al abilităților de izolare termică, informează cu privire la cantitatea de timp în care structura va menține temperatura în interior;

W – este un indicator al proprietăților de izolare termică, arată cât timp sticla va restrânge radiația termică pe partea laterală a focului.

Sticlă rezistentă la foc, care este utilizată în pereții despărțitori neinflamabili

Este important ca partițiile de incendiu cu sticlă să îndeplinească toate standardele și cerințele.Asigurați-vă că atunci când alegeți pereți despărțitori,  acordați atenție grosimii sticlei (cel puțin 2 cm), accesoriilor și componentelor (acestea trebuie să fie numai din materiale refractare). Sticla rezistentă la foc este elementul principal al pereților despărțitori neinflamabili. Este realizat în mai multe straturi, între care se utilizează un gel special, care devine tulbure la temperaturi ridicate, excluzând trecerea radiațiilor infraroșii care poate provoca incendii. În plus, la cererea clientului, este posibil să alegeți atât sticlă oglindă, cât și culori diferite.

Geamurile pereților despărțitori neinflamabili din aluminiu poate fi: cu o singură sticlă, cu sticlă dublă, combinată.

Pereții despărțitori rezistenți la foc din aluminiu cu sticlă de la compania “ADOSS” sunt certificați și îndeplinesc toate cerințele legale.

Pentru fabricarea pereților despărțitori rezistenți la foc, folosim numai echipamente moderne de înaltă calitate, controlăm fiecare etapă de producție, îndeplinim comenzi de orice volum și complexitate.

Comandați pereți despărțitori rezistenți la foc cu profil de aluminiu cu sticlă de la “ADOSS” și puteți fi siguri de o calitate impecabilă și de o siguranță absolută.

Comanda apel
+
Sunati-ma!