Podelele din sticlă sunt o soluție eficientă de design interior

apr. 21, 2023 | Blog

În fiecare an, designerilor le este din ce în ce mai greu să surprindă publicul cu soluții noi și creative de design interior. Modelele și tendințele sunt trecătoare, dar există o opțiune care nu și-a pierdut încă relevanța și, dimpotrivă, începe doar să câștige popularitate.

Pardoselile din sticlă- sunt un cuvânt nou în interioarele caselor. Cu câțiva ani în urmă, un astfel de detaliu de lux putea fi văzut doar în cluburi de noapte de elită, centre comerciale moderne sau restaurante premium. Acum, pardoselile din sticlă au început să apară nu doar în casele de la țară, ci și în apartamentele din oraș.

Ce este o podea de sticlă?

Prima asociere a unei persoane care apare imediat după ce pronunță ʺo podea de sticlăʺ este ceva fragil și delicat. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că pardoseala translucidă nu a devenit încă larg răspândită și este folosită doar de cei care sunt pe deplin conștienți de rezistența și durabilitatea sa.

Pentru pardoselile transparente se folosește sticlă specială întărită, care poate rezista fără probleme la tensiunile necesare și care își păstrează totuși un aspect frumos. Pardoselile cu construcție din sticlă durează mai mult decât pardoselile convenționale, cum ar fi laminatul, vinilul de cuarț, pluta etc.

Tipuri de pardoseli din sticlă

Podelele transparente vor arăta spectaculos în orice încăpere: în casă, în apartament, la balcon. Utilizarea structurilor din sticlă se va potrivi oricărui stil. Va arăta grozav în clasica strictă, în stilul garajulul loft și pe fundalul high-techului tehnologic. Posibilitatea de a umple nișa de sub sticlă cu diverse elemente decorative: pietricele de mare sau imitarea acvariului, extinde limitele și vă permite să întruchipați cele mai neobișnuite fantezii.

În funcție de sarcinile care trebuie să le îndeplinească în interior, podelele din sticlă pot fi subdivizate în următoarele tipuri:

 • Pardoseli tip panglică. Structurile transparente ale podelei sunt dispuse de-a lungul pereților sub forma unei piste de sticlă. Diferite elemente artistice pot fi folosite pentru a îmbunătăți decorul general.
 • Un element de sticlă sub forma unei nișe. Această piesă de accent este, de obicei, mică și retroiluminată.
 • Plăci de mozaic colorate. Pardoselile din mozaic colorat sunt folosite în spații mici pentru a mări vizual volumul și a crea o impresie specială în încăperi obișnuite: baia sau balconul.
 • Podiumul de sticlă. Un podium de sticlă este o structură care nu este la nivelul podelei, ci ridicată deasupra acesteia.
 • O podea de sticlă care acoperă întreaga suprafață a podelei din încăpere.

Din ce este făcută o podea de sticlă?

 • O podea transparentă -este o construcție formată dintr-un cadru portant și panouri de sticlă călită.
 • Substratul pentru podeaua de sticlă este realizat din lemn, beton sau metal. Materialul depinde de tipul de pardoseală din sticlă și de funcția sa, dar există o cerință comună – substratul trebuie să fie absolut drept.
Podelele din sticlă sunt o soluție eficientă de design interior 1
 • În cazul în care proiectul include iluminare, deschiderile trebuie pregătite în prealabil.
 • Profilul de aluminiu este utilizat pentru a forma cadrul pentru întreaga structură.

Panouri triplex (sticlă călită):

 1.  Impermiabile Impermiabile
 2. Valori ridicate de izolare fonică.
 3. O perioadă lungă de expluatare.
 4. Capacitate ridicată de încărcare de până la 400 kg pe metru pătrat.
 5. Robust și rezistent la impact.

 

Dezavantaje ale pardoselilor din sticlă

Unul dintre dezavantajele unei pardoseli transparente este prețul acesteia. Până în prezent, este costisitoare instalarea unei pardoseli din sticlă. Cu toate acestea, aspectul și efectul podelei transparente merită.

Sticla netedă se poate zgâria în timp și își poate pierde puțin din aspectul său original. Pentru a evita această problemă, se recomandă utilizarea unui efect de sticlă mată. În acest fel, durata de viață poate fi prelungită, iar podeaua transparentă își va păstra aspectul prezentabil pentru o perioadă lungă de timp.

Unde aveți posibilitatea de a comanda o podea de sticlă?

Proiectarea, fabricarea și instalarea unei pardoseli din sticlă depășește capacitățile unui începător. Așadar, dacă visați să încorporați un accent de design creativ în spațiul casei dumneavoastră sub forma unei podele din sticlă, cel mai bine este să vă adresați unor profesioniști.

Compania ʺADOSSʺ se află în Republica Moldova, Chișinău, și efectuează întregul ciclu: măsurători și proiectare, producție, instalare și servicii de garanție a structurilor de podea din sticlă.

 Ce altceva putem oferi?

Comanda apel
+
Sunati-ma!