Vitralii din Аluminiu cu Barieră Termică: O inovație în designul arhitectural și economia de energie

mart. 29, 2024 | Blog

Vitraliile din aluminiu – o tehnologie modernă pentru decorarea fațadelor clădirilor, care creează un design spectaculos și original, asigurând o înaltă transparență luminii în toate încăperile. Aceste sisteme sunt din ce în ce mai utilizate în centre comerciale și de divertisment, la amenajarea grădinilor de iarnă, serelor, centrelor de birouri, întreprinderilor industriale, restaurantelor, cafenelelor și altor stabilimente de alimentație publică. Vitraliul transparent din profil de aluminiu cu întrerupător termic reprezintă un cuvânt fundamental nou în economisirea energiei. Astfel de sisteme sunt destinate să ofere confort maxim tuturor vizitatorilor clădirilor și încăperilor, eliminând propagarea căldurii și frigului în interiorul spațiilor cu un flux mare de persoane.

Ce reprezintă vitraliile de aluminiu?


Ferestrele și ușile vitrate din aluminiu sunt structuri cu o transparență maximă datorită unei mari suprafețe de sticlă și minimalizării dimensiunilor profilului. Ele sunt perfecte pentru a fi folosite atât în casele particulare, cât și în clădirile înalte cu mai multe etaje, folosite în scopuri comerciale sau industriale. Aceste sisteme pot fi personalizate în diferite dimensiuni, cu o geometrie neobișnuită a elementelor de sticlă și în diferite culori, pentru a se potrivi cu conceptul și preferințele de design ale clientului.

Principala diferență constă în faptul că vitraliul din aluminiu poate fi:

 • Rece – Aceste sisteme sunt utilizate pentru a amenaja mansarde și alte încăperi în clădiri cu diferite destinații, când nu este necesar să se respecte cerințe ridicate de izolare termică și nivelul microclimatului.
 • Cald – Aceste ferestre vitrate din aluminiu sunt dotate cu inserții speciale, ceea ce le permite să gestioneze mai bine reglarea termică a aerului în interiorul încăperilor, indiferent de condițiile meteorologice.

Din punct de vedere al structurii și instalării, vitrajele din profil de aluminiu pot fi clasificate în următoarele modele:

 • Fals-structurale;
 • Structurale;
 • Spider.

Primul tip de sistem este utilizat atunci când se folosește vechea finisare a fațadei ca bază. Al doilea tip implică vitraje din aluminiu complexe și costisitoare, dar rezultatul este mult mai calitativ. Acest sistem creează un efect de suprafață continuă de sticlă din punct de vedere vizual, deoarece se utilizează fixatori speciali de tip ascuns. Sistemul Spider, numit și planar, este o soluție rapidă în asamblare pentru finisarea fațadelor clădirilor cu investiții financiare minime.

Серия ALT_111.

Este important să clarificăm ce înseamnă punte termică. Un astfel de vitraj termic este creat folosind o tehnologie complet nouă, protejând spațiul interior împotriva penetrării aerului cald sau rece, precum și împotriva umidității și zgomotului într-un mod extrem de eficient. Realizarea termorupturii implică faptul că rama și panoul de sticlă sunt asamblate din două părți, cu un izolator special între ele.

Серия ALT_111.

De obicei, plută cu o grosime de cel puțin 3 mm este folosită ca material izolator, dar pot fi utilizate și alte materiale suplimentare (vată minerală, izolație cu folie de aluminiu), ceea ce face vitrajele din aluminiu să devină și mai eficiente.

Izolarea termică poate fi, de asemenea, diferită. Profilul de aluminiu este umplut, în funcție de condițiile specifice ale proiectului și a bugetului:

 • Cu sticlă temperată;
 • Cu sticlă întărită cu armare;
 • Cu sticlă triplex ornamentată;
 • Cu sticlă rezistentă la impact, rezistentă la gloanțe.

Tipul de sticlă nu depinde doar de faptul că se instalează vitraliul rece sau cald, ci și de cerințele și așteptările privind designul clientului.

Principalele avantaje ale vitrajelor din aluminiu cu termopauză includ:


Montarea vitrajelor din profil de aluminiu reprezintă o soluție modernă pentru închiderea cu sticlă a fațadelor oricăror clădiri, având următoarele avantaje:

 • Versatilitatea aplicării – datorită ușurinței și rezistenței profilului de aluminiu în sine, astfel de sisteme sunt potrivite pentru utilizare în clădiri cu o încărcare mică a elementelor de susținere;
 • Durabilitate și fiabilitate – vitrarea cu sticlă a fațadelor este ușor de întreținut și poate fi folosită fără probleme timp de zeci de ani.
 • Design elegant și modern – fațadele clădirilor se transformă după instalarea vitrajelor;
 • Accesibilitate financiară – există diferite modele disponibile, astfel încât să fie posibil să achiziționați un sistem în limitele bugetului;
 • Vizibilitate excelentă în toate încăperile;
 • Transparență maximă a luminii;
 • Viteză mare de instalare;
 • Un nivel ridicat de protecție împotriva razelor solare.
Серия ALT_111.

Să evidențiem în mod separat avantajele sistemului termoizolant, care este utilizat în diferitele modele de vitraje din aluminiu:

 • Nivel ridicat de protecție împotriva înghețului;
 • Absența condensului pe suprafața sticlei;
 • Protecție fiabilă împotriva aerului rece și cald, menținând un microclimat optim în interiorul încăperilor;
 • Excelentă protecție împotriva zgomotului exterior.

Compania “ADOSS” oferă la vânzare în Moldova compartimente despărțitoare de birou, compartimente sanitare, uși din profil de aluminiu, precum și compartimentări Alutech ALT111 la cel mai avantajos preț, cu garanție de calitate. Contactați reprezentantul nostru pentru a obține un sistem ideal de vitrare cu sticlă la un preț accesibil, care va asigura condiții cu adevărat confortabile în toate încăperile cu o astfel de vitrare.

Ce altceva putem oferi?

Comanda apel
+
Sunati-ma!